Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc

de Tabita _ in Dulciuri, 31 Mai 2013 | 4912 vizualizari

 

Briose pufoase, usor umede. Reteta dupa care m-am inspirat este Briose cu mure a lui Rocsi. Multumesc Rocsi!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 ml ulei (cred ca ies mai bune cu unt)
  • 300 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 250-300 g faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1/2 esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • peltea (jeleu) din flori de soc
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc:

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul  pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.

Se incorporeaza usor uleiul, apoi iaurtul.

Se amesteca 200 g faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se amesteca treptat in compozitie. Apoi se mai adauga faina pana obtinem compozitia putin mai groasa ca la chec.

La final se adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.

Se pun hartiute de copt in tava de briose si se umplu cu 3/4 din compozitie.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170° pentru aproximativ 30 de minute, pana devin putin rumene coapte.  Se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt gata se ung cu peltea sau dulceata.

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alta dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu zmeura