Aceasta reteta era demult pe lista, si uite ca i-a venit si randul :). Este inspirata din retetele minunate ale Andreei si pot zice sa imi place foarte mult cum a iesit, chiar daca eu am adaugat un plus de aroma :)
Am separat ouale, albusul l-am batut cu praful de sare si zaharul, am adaugat galbenusurile pe rand pana le-am incorporat si pe ele in compozitie. Peste am pus zaharul vanilat si putina esenta de rom, am mixat si la final am adaugat faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu formand un aluat putin mai gros ca la clatite. Separat, am pus laptele cu untul intr-un ibric pe foc, atat cat sa se topeasca untul si asa fierbinte il turnam peste compozitia de oua putin cate putin amestecand usor pana incorporam toate ingredientele.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aprox. 30 min, facem testul cu scobitoarea. O lasam putin sa se raceasca si o pudram cu zahar. Foarte buna pentru un desert in familie alaturi de o cafetuta!