Aceste briosele sunt un deliciu langa o cana de cafea ,cappuccino sau ca gustare.Se fac rapid,dispar si mai rapid :).
Curatam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra.Amestecam totul si lasam cca 30 de min.
Dupa cele 30 de minute strecuram mandarinele,dar nu aruncam lichiorul. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare,iar la sfarsit punem lichiorul ramas de la mandarine. In alt vas punem faina,praful de copt,sarea si amestecam un pic. Turnam compozitia cu oua peste cea cu faina,amestecand usor cu un tel pana se omogenizeaza.La sfarsit adaugam mandarinele si omogenizam usor.
Punem totul in tava de briose tapetata cu hartie,atentie sa nu umpleti forma decat jumatate pt ca vor creste destul de mult.Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 20 de min. sau pana trece testul ''scobitoarea''.Optional puteti pune bucatele de ciocolata deasupra sau bobite de cereale.
De obicei ies 12 buc,dar acum am avut hartie de briose mai mare si mi-au iesit doar 11 buc.
1
Puteti inlocui mandarinele cu portocale sau orice fruct va place.