Tarta cu prune si crumble

de Tabita _ in Prajituri, 28 Mar 2014 | 4391 vizualizari

 

Inca de cand am vazut reteta la Timea am vrut sa o incerc. E delicioasa aceasta tarta. Multumesc!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • (coaja rasa de la o lamaie mica)
  • zeama de la lamaie
  • 1 ou
  • un varf de sare

Umplutura:

  • 1 lingura gris
  • 500 g prune (fara samburi)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara

Crumble:

  • 100 g unt
  • 80 g zahar
  • 100-120 g faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si crumble:

Pregatirea aluatului:  

Se freaca untul cu zaharul si un varf de sare, se adauga oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.  Treptat se adauga faina amestecand pana se incorporeaza cam jumatate din cantitate, apoi se toarna compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si se framanta cu mana pana se incorporeaza si restul de faina. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se da la frigider timp de o ora.

Pregatirea prunelor: Se spala prunele, se taie in doua si li se scot samburii.

 Se scoate aluatul din frigider pe masa tapetata cu faina si se intinde o foaie rotunda putin mai mare decat tava in care urmeaza sa fie pusa.

Se unge tava cu pitin unt sau margarina, se aseaza aluatul in tava si se apasa usor cu degetele.

Se presara peste aluat o lingura de gris, apoi se aseaza jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune se pudreaza zahar vanilat si scortisoara.

Pentru crumble (aluat faramicios):  Intr-un bol se amesteca untul, cu zaharul si cu faina obtinandu-se un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat se framanta sau se rade peste prune.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru de 35-40 de minute pana se rumeste frumos deasupra.

 Se scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin se pudreaza cu zahar pudra. 

 Dupa ce s-a racorit, se portioneaza si se serveste.

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe.

2

Tava folosita: 22 cm diametru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si crumble