Briose cu jeleu de portocale

de La Ancuta in Prajituri, 9 Mai 2011 | 4679 vizualizari

 

Reteta aceasta am vazut-o la Susu. Mi-au placut tare mult, dar nu le-a venit randul pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 40 g unt
  • 300 g faina
  • 200 ml smantana
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • Jeleu de portocale:
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 400 ml suc proaspat de portocale
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu jeleu de portocale:

Pregatim jeleul de portocale. Dizolvam praful pentru budinca in cateva linguri de suc de portocala. Restul il punem pe foc impreuna cu zaharul. Cand s-a incalzit sucul adaugam praful de budinca dizolvat si lasam pe foc, pana se ingroasa. Amestecam continuu ca sa nu faca cocoloase.

Dam deoparte si lasam la racit, amestecand din cand in cand, pentru a nu face pojghita.

Pentru aluat mixam bine ouale cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se albesc. Adaugam untul topit, coaja de portocala si vanilia. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi adaugam smantana. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.

Punem cate o lingura de aluat in formele pentru briose apoi cate o lingurita de jeleu. Acoperim cu putin aluat si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor deasupra.

Scoatem briosele din tava si le lasam la racit pe un gratar. Ornam apoi cu jeleu de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu banane & buttercream frosting