Ma repet spunand ca ador briosele,le-as face oricand cu mare drag si chiar si cand vad retete noi abia astept sa le incerc. Ma uitam intr-o seara la televizor si un nenea facea briose,folosind o reteta putin diferita de a mea si atat cat am putut am respectat reteta lui.Spun asta pentru ca in reteta lui acest domn a folosit pentru a umple briosele inainte de coacere o crema de lamaie,la borcan (ceva etichetat,poate o gasise in comert) iar eu nu am reusit sa creez o crema pe care sa o coc odata cu briosele mele,desi am incercat crema mea s-a absorbit in aluat,asa ca am adaugat crema dupa ce ele s-au racit.Insa…sa trecem la reteta… :)
BRIOSE: Procedeul este similar cu cel al oricaror alte briose,si anume,se amesteca ingredientele uscate faina,zaharul pudra si praful de copt,apoi cele umede,ouale cu laptele si untul topit apoi se adauga peste faina si se amesteca pana nu mai sunt cocoloase.
Intr-o tava de briose am pus hartii pentru copt briosele,apoi am adaugat aluatul,in prima faza am pus si cate o lingura de crema si iarasi aluat,insa crema s-a absorbit la copt.
CREMA:Ouale se bat bine si se adauga si restul ingredientelor mai putin untul,apoi se pune castronul cu ingrediente deasupra unei oale cu apa care fierbe si se amesteca pana cand crema se intareste.Se adauga treptat si untul amestecand continuu.Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
Dupa ce si briosele mele s-au racit le-am taiat cate un capacel in varf si cu un pos am introdus in ele crema de lamaie.Delicios!!!
Pofta mare!