Briose cu ciocolata, nuca si rom

de Alinutza80 in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 8847 vizualizari

 

Am facut doua feluri de briose sa multumesc pe toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr faina
  • 125 gr zahar brun
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 75 gr unt topit
  • 50 gr nuca macinata
  • 1/2 esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata, nuca si rom:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, zaharul, cacaua, nuca si sarea.

Ciocolata se marunteste si se adauga 80 de grame in amestecul de faina, restul se pastreaza pentru ornat.

Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele, untul topit si esenta de rom, apoi se adauga peste amestecul de faina si se amesteca bine.

Formele de briose se tapeteaza cu unt sau cu hartiute pentru briose.

Se pune amestecul in forme si pe deasupra se presara ciocolata ramasa.

Se baga la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca este cam gros amestecul, se mai adauga putin lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata, nuca si rom" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de vanilie cu fulgi de ciocolata