Briose cu ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 1 Dec 2016 | 6044 vizualizari

 

Best briose ever! In genul brioselor americane.
Ca tot e ziua Romaniei :))))

 

INGREDIENTE

  • 60 gr ciocolată neagră
  • 50 gr unt
  • 1 gălbenus de ou de găină
  • 2 lg lapte praf
  • 2 lg lapte dulce
  • 120 gr făină albă de grâu
  • 60 gr zahăr pudră
  • 2 albușuri de ou de găină
  • 1 praf sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 pliculeț cu zahăr cu rom
  • pepite/fulgi de ciocolată
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Untul și ciocolata se topesc, se omogenizează.

Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează.

Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de ciocolată. Aici eu am suplimentat cu 2 linguri de lapte de vacă, mi s-a părut cam densă compoziția și nu reușeam să o omogenizez.

Albușurile se bat spumă, cu un praf de zahăr. Când devin albe și dense, se adaugă zahărul cu rom. Se mai mixează puțin. Se încorporează în compoziția de făină. Se adaugă și pepitele sau fugii de ciocolată.

Se pregătesc 6 forme de brioșe, se umplu 3/4 din capacitate, se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 25 minute.

Vor crește frumos și vor avea o aromă minunată.

Se scot după ce s-au copt și se lasă la temperat în forme. Se savurează cu mare poftă!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose crosetate