Briose cu ciocolata

de MOKUSKA in Prajituri, 3 Aug 2014 | 3374 vizualizari

 

O prajitura foarte simpla si nu este nici foarte scumpa.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri unt topit
  • 2 linguri de apa
  • 3 linguri cacao
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g ciocolata amara ( sau menaj)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Dam drumul la cuptor.

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se lasa la rece.  

Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, untul si apa. 

Albusurile se bat spuma cu praf de sare.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacao, jumatate din cantitate se cerne peste galbenusuri si treptat se amesteca cu spuma din albusuri,  dupa care se incorporeaza si restul de faina.

Ciocolata taiata bucatele se incorporeaza in aluat.

Intr-o tava se aseaza formele de briose si se umple cu compozitie doar 3/4.

Se coc la foc mediu in cca 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu scorţişoară şi glazură de ciocolată