Aluat:
Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame.
Umplutura:
Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu oul si sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust, iar la sfarsit incorporam si boabele de porumb.
Aluatul se imparte in 12 bilute. Fiecare biluta se intinde pana obtinem cun cerculetde cca 0,5 cm grosime. Punem in mijloc cate o lingura de umplutura, acoperim cu cascaval. Strangem marginile, formand o bocceluta.
Fiecare bocceluta o punem in forma de briose ( cu "motul boccelutei dedesupt) si lasam din nou la crescut.
Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan.
Dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute.
Se servesc calde.
1
cascavalul se poate taia cubulete si se adauga in umplutura, odata cu boabele de prumb