Briose cu capsuni

de farfuriavesela in Prajituri, 12 Iun 2014 | 3386 vizualizari

 

Este o reteta pe care va propun sa o pregatiti impreuna cu cei mici, va fi de neuitat !
http://youtu.be/pHf6LDt13x0

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 150 grame de zahar
  • 100 de grame de unt
  • 150 de grame de faina cernuta
  • 150 ml de lapte
  • 2 oua
  • 2 lingurite de praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • 2 lingurite de esenta de vanilie

Pentru umplutura cu capsuni:

  • 150 grame de capsuni
  • 2 linguri zahar
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 1 ligura de suc de portocala
  • 1 lingurita de amidon alimentar

Pentru frisca:

  • 150 ml smantana foarte grasa si rece
  • 2-3 linguri de zahar dupa gust
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni:

Cum pregatim briosele:

Intr-un bol amestecam faina, sarea, praf de copt.

In alt bol amestecam zaharul, untul, coaja de portocala, esenta de vanilie, sucul de la o portocala si cele doua oua.

Mixam  cele doua compozitii de mai sus (adaugam  compozitia uscata pestea cea umeda) si acum adaugam si laptele la temperatura camerei.

Umplem formele de briose si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

Pregatim umplutura de capsuni:

Fructele taiate in bucati mari le amestecam cu zaharul, 1 lingura de suc de portocale si lingurita de amidon.

Punem acest amestec pe aragaz la foc mic, pana se formeaza un amestec gros de capsuni cu care vom umple briosele.

Scoatem briosele din cuptor si scoatem putin din  miezul acestora cu ajutorul unui cutit fin.

Umplem mijlocul cu amestecul de capsuni.

Ornam cu frisca si o caspuni proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu capsuni