Briose cu capsuni

de farfuriavesela in Prajituri, 12 Iun 2014 | 3493 vizualizari

 

Este o reteta pe care va propun sa o pregatiti impreuna cu cei mici, va fi de neuitat !
http://youtu.be/pHf6LDt13x0

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 150 grame de zahar
  • 100 de grame de unt
  • 150 de grame de faina cernuta
  • 150 ml de lapte
  • 2 oua
  • 2 lingurite de praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • 2 lingurite de esenta de vanilie

Pentru umplutura cu capsuni:

  • 150 grame de capsuni
  • 2 linguri zahar
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 1 ligura de suc de portocala
  • 1 lingurita de amidon alimentar

Pentru frisca:

  • 150 ml smantana foarte grasa si rece
  • 2-3 linguri de zahar dupa gust
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu capsuni:

Cum pregatim briosele:

Intr-un bol amestecam faina, sarea, praf de copt.

In alt bol amestecam zaharul, untul, coaja de portocala, esenta de vanilie, sucul de la o portocala si cele doua oua.

Mixam  cele doua compozitii de mai sus (adaugam  compozitia uscata pestea cea umeda) si acum adaugam si laptele la temperatura camerei.

Umplem formele de briose si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

Pregatim umplutura de capsuni:

Fructele taiate in bucati mari le amestecam cu zaharul, 1 lingura de suc de portocale si lingurita de amidon.

Punem acest amestec pe aragaz la foc mic, pana se formeaza un amestec gros de capsuni cu care vom umple briosele.

Scoatem briosele din cuptor si scoatem putin din  miezul acestora cu ajutorul unui cutit fin.

Umplem mijlocul cu amestecul de capsuni.

Ornam cu frisca si o caspuni proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu capsuni