O reteta la care trebuie sa te uiti de-andoaselea daca vrei sa-i vezi adevarata frumusete. E o reteta de briose in care ananasul si ciresele confiate par a face casa buna impreuna.
1. Intr-o tava de copt briose (cu 12 compartimente) punem cate un varf de unt in fiecare compartiment. Peste ele se adauga cate o lingura de zahar brun. Se baga tava la cuptor pt 10-15 minute pentru caramelizare.
2. Intre timp pregatim ananasul si ciresele. Ananasul se taie in 4, ciresele in 2. Acestea se dispun in compartimente ca si cum ar forma un fluture.
Aluatul
3. Se topesc 150g de unt, peste adaugam jumatatea de cana de lapte si amestecul il punem deoparte, la racit.
4. Intr-un bol separat batem cele 2 oua si amestecam cu cele 150 gr zahar si miezul extras din pastaia de vanilie.
5. Intr-un vas mai mare amestecam faina, sarea, praful de copt. Incorporam untul topit si laptele, iar treptat se adauga si amestecul obtinut din oua, zahar, vanilie.
6. Distribuim aluatul in mod egal peste ananasul si ciresele frumos ordonate in compartimente si apoi bagam la cuptor tava, la 180 de grade.
7. Dupa coacere scoatem tava din cuptor si lasam la racit, la temperature camerei. Numai dupa aceea putem vedea adevarata fata a brioselor noastre.
Finalul este unul apoteotic, doar atunci cand incepeti sa le savurati.
Pofta buna sa aveti!