Fara sa ma ghidez dupa vreo regula, desi am auzit/citit ca asa este corect, mananc putin si des. Si, destul de incorect, imi place sa rontai. Prin urmare, o briosa si un iaurt merg la suflet :) !
Untul il topesti la bain-marie si il lasi sa se raceasca putin. Pornesti cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade.
Intr-un vas pui ouale, zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul topit (foto 2). Mixezi bine (foto 3 ) si adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt (foto 4).Omogenizezi (foto 5) si adaugi si afinele bine spalate, scurse si urscate pe un servet (foto 6). Amesteci cu grija, cu o lingura, incercand sa zdrobesti cat mai putin bobitele de afine.
Asezi hartia de briose in forme si torni compozitie cat sa mai ramana doar un deget de hartie deasupra.Dupa ce bagi tavile la cuptor pentru 30 de min se intampla magia si briosele cresc mari, pufoase, mai sa dea pe afara :) . Le lasi sa se raceasca in forme sau pe un gratar. Chiar inainte de a le servi le pudrezi cu zahar.
Pofta buna!
Nota: Inspirat din Reader's Digest.