Desert prajitura Chocoflan

de cristina1985 in Prajituri, 17 Mar 2018 | 7580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 300 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Caramel:
  • 250 g zahar
  • Crema:
  • 6 oua
  • 800 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 lg-ta esenta vanilie
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Chocoflan:

Se caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie si turnati compozitia peste caramelul din tava.

Puneti tava cu crema intr-o alta tava mai mare, cu apa fierbinte (un fel de bain marie). Introduceti tava (in tava) la cuptor la 180 grade Celsius, pana se intareste crema. Poate dura destul de mult, chiar si peste 1 ora (depinde de cuptor-la mine-2 ore). Daca nu se face intr- o ora,  puteti da focul putin mai mare si reduceti cand turnati blatul. Va dati seama ca este facuta crema, in momentul cand o miscati.

Acum amestecati toate ingredientele pentru aluat si turnati aluatul peste crema. Intindeti uniform, dupa care introduceti in cuptor cele doua tavi (tava cu prajitura, in tava cu apa fierbinte). Se tine acolo, pana cand trece testul scobitoarei. Blatul se va face mai repede decat crema.

Cand scoateti prajitura din cuptor, o lasati sa se raceasca cam 20-30 minute, dupa care folositi o alta tava mai mare, pentru a o intoarce. Tava in care ati ati pus apa, se poate spala (iar apa se arunca).

Veti pune tava mai mare peste cea cu prajitura si o intoarceti foarte repede. Aveti grija, pentru ca ar putea curge caramel fierbinte. Dupa ce s-a racit complet, se poate servi sau se poate pastra la frigider. O  puteti servi cu fructe din compot sau proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Chocoflan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine