O reteta de Briose aperitiv Bucataras foarte gustoasa si usor de preparat
Am taiat ceapa cubulete si am pus-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei
Pentru 200 de grame de fundite am pus la fiert 2 litri de apa, iar cind aceasta a dat in clocot am adaugat pastele.
Am taiat apoi sunca in dreptunghiuri mici si am adaugat-o peste ceapa calita. Am amestecat la foc mic-mediu.
Am spart cele 4 oua si am separat albusul de galbenus.
Am adaugat sosul pentru gatit in tigaia cu ceapa si sunca, am dat un praf de sare si piper, apoi am adaugat cimbrul uscat. Am amestecat si am lasat la foc mic inca 2 minute, dupa care am oprit focul.
Am ras cascavalul Delaco pe partea mai mare a razatoarei, dupa care am mixat albusul pina sa facut spuma.
Am scos pastele, le-am scurs si le-am pus intr-un bol.
Peste paste am adaugat galbenusurile batute si ele, apoi cascavalul, dupa care am pus compozitia din tigaie. La final am amestecat totul cu albusurile batute spuma.
Am pus compozitia in forme de briose adaugind peste cascaval ras.
Am incalzit cuptorul la 160 de grade circa 10 minute, apoi am bagat briosele pentru inca 20 de minute (semnul ca s gata este cascavalul rumenit de deasupra).
Am taiat Chivasul marunt si am amestecat cu iaurtul. Sosul astfel obtinut l-am pus peste briosa.
Este un aperitiv delicios cu care va puteti incinta familia si prietenii in orice moment si la orice Sarbatoare. Iar reteta de briose aperitiv Bucataras este usor de preparat si destul de rapid. Ies in jur de 12-15 briose