Un desert reppede efectuat si devorat imediat !
Intr-un bol cerneti faina unde adaugati zaharul , sarea si dojdia dizolvata in laptele caldut.
Incepem sa adaugam cate un ou pana terminam cele 6 oua si framantam bine, adaugam laptele si continuom sa framanta dupa care adaugam untul care este moale, sau poate fi lasat la temperatura camerei, nu neaparat topit, eu am taiat untul bucatele si am framantat pana ce sa incorporat incetul cu incetul in aluat. Framantam timp de 30 minute.
Odata terminat framantatul trebuie sa rezulte un aluat fraged si lucios.
Se lasa la dospit timp de 1 h .
Se formeaza 7 bile mai mari si 7 bilute mici.
Se aseaza in tava de copt cu hartie de copt si se mai lasa la dospit inca 30 min.
Se ia bilutele mici si se aseaza peste bilele mari se ung cu ou si se da la cuptor preincalzit pt 30 min.
Se scot se lasa sa se raceasca si se pot face in felul urmator:
-se pot taia la mijloc si se pot unple cu cupe de inghetata.
-se pot pudra cu zahar pudra si se pot folosi ca un desert.
-se pot unple cu nutella, marmelada, dulceata ,etc.
1
Eu 3 brioche le-am umplut cu patratele de ciocolata si s-au devorat imediat :)