Brânzoaice

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 6 Aug 2012 | 28531 vizualizari

 

Brânzoaice = Gogoși cu brânză.
Eu așa le cunosc de mică, de la bunica mea din zona Buzăului.

 

INGREDIENTE

  • 1 linguriță drojdie proaspătă,
  • 250 ml apă caldă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 linguriță sare,
  • 2 linguri ulei,
  • aprox 700 g făină.
  • Umplutură:
  • 300 g brânză (de vaci sau caș),
  • 2 ouă,
  • Opțional
  • 3 linguri zahăr, coajă de lămâie pentru varianta în care le doriți foarte dulci.
  • Untură sau ulei pentru prăjit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brânzoaice:

Într-un castron amestecăm drojdia cu zahărul, sarea, puțină apă călduță și 1-2 linguri făină. Lăsăm să-și dubleze volumul, apoi amestecăm cu ouăle, ulei, apa și adăugăm făina (cernută) puțin câte puțin, până se încorporează toată. Se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut.

Între timp amestecăm brânza, rasă dacă e caș cu ouăle și opțional cu zahăr și coajă de lămâie în cazul în care le preferăm foarte dulci.

Când aluatul a crescut, îl întindem pe o planșetă și tăiem bucăți în funcție de cât de mari le doriți. Eu pentru că le știu enorme (așa le face bunica) am tăiat bucăți de 30 x 20 cm. Punem umplutura la mijloc, împăturim partea mai mare și unim capetele, presând bine cu degetele. Se prăjesc în untură sau ulei fiebinte pe ambele părți.

Din ingredientele folosite mi-au ieșit 9 brânzoaice. Eu le servesc întotdeauna cu zahăr tos.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brânzoaice" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

Ubulika 1

19.08.2012, 20:11

arata super !!!

Steffy 1

17.08.2016, 19:12

Se pot face si la cuptor? Nu prea ii dau prajite in ulei fetitei mele.

elucubratiiculinare 1

18.08.2016, 08:43

Sigur ca se pot face! Dar e diferenta mare de gust :S

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza dulce