Gogosi cu branza

de katty in Dulciuri, 19 Ian 2017 | 6553 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • 450 ml lapte
  • 2 oua
  • 3linguri zahar
  • 1 plic drojdie uscata (7gr)
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 linguri ulei +ptr prajit
  • umplutura:
  • 250 gr branza telemea
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • zahar pudra cu aroma de vanilie ptr presarat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu branza:

Cernem faina intr-un  vas si o amestecam cu drojdia uscata. Punem la foc laptele cu zaharul si sarea si amestecam pana acestea se topesc si laptele este caldut. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, uleiul, apoi adaugam laptele cate putin si framantam un aluat elastic . Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la caldura pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, o rupem in 2-3 bucati si intindem fiecare buncata, pe rand cu sucitorul, pe un blat de lemn uns cu putin ulei. Taiem cu cutitul patrate pe care asezam cate o lingurita de umplutura. Amestecam toate ingredientele pentru umplutura)

Dam o parte de aluat peste cealalta, presam cu varful degetelor marginile, apoi lasam gogosile 10 min la crescut. Prajim gogosile in baie de ulei, apoi le scoatem pe servet absorbant. Cernem peste ele zahar pudra, cat sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat reteta traditionala si delicioasa de Paste