Inspiratie Joy of baking, acolo erau fursecuri inimioare...cu ceva modificari, le-am transformat in braduti deliciosi cu ciocolata :) numai buni de pus pe masa de Craciun :)
Craciun Fericit!
Sunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate lucra...asa ca va trebui sa aveti tot timpul frigiderul la dispozitie, aluatul sa fie impartit in mai multe bucati care vor sta la rece si le veti scoate pe masura ce veti prepara biscuitii.
Se mixeaza untul 1 minut, apoi se adauga zaharul, se mixeaza doua minute, apoi faina si vanilia se amesteca si se framanta un aluat moale care se pune la rece pana se intareste.
Scoatem aluatul si-l impartim din doua trei bucati. oprim o bucata si restul punem la rece.
Pe o suprafata infainata punem coca si o intindem nu foarte subtire.
Decupam cu formele pe care le avem ( braduti) si punem fursecurile pe o tava de copt tapetata cu pergament. Dam tava cu totul la rece. Intre timp incingem cuptorul la 180 de grade si cand biscuitii s-au intarit ii punem la copt. Asa vom proceda si cu restul de fursecuri. Scoatem bradutii de la cuptor si ii lasam sa se raceasca. atentie sunt foarte fragili cat sunt calzi.
Vom topi ciocolata pe baie de aburi. Inmuiem varful bradutilor in ciocolata si-i asezam pe o hartie de copt. Ii dam din nou la rece sa se intareasca ciocolata. Eu i-am pudrat cand s-au racit cu zahar pudra vanilat.
La mine a durat fff mult deoarece mi s-a luat curentul o vreme si am cuptor electric :(.... va imaginati...
Un deliciu de fursecuri :)