Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la Simo

de Bucataras in Torturi, 27 Apr 2009 | 6295 vizualizari

 

Un tortuleţ sub formă de brăduţ, normal, doar Simo e din Braşov :)

 

INGREDIENTE

Pt blat : -6 oua -200  g zahar -250 g faina -80 g migdale macinate -2 lingurite de praf de copt Pt crema: -2 oua -200 g zahar -100 ml lapte -200 g unt -100 g cacao Pt insiropare: -5 linguri lichior de portocale Pt decor: -ornamente argintii si bombonele -nuca cocos verde -un pachet frisca lichida -cateva bucatele de ciocolata topite la bain-marin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la Simo:

Pregatesti asa:
-amesteci  200 g faina,migdalele si praful de copt!se mixeaza 6 albusuri cu  8 linguri de apa,apoi se adauga zaharul si galbenusurile pe rand!se adauga restul de faina in ploaie!se amesteca aluatul bine si se intinde intr-o forma de bradut! se da la cuptor pt 25 de minute!

Pt crema:
-Freci  ouale cu zaharul,se adauga treptat faina,cacaoa si apoi se subtiaza cu laptele turnat treptat!se fierbe compozitia la foc mic,amestecand continuu!cand este calduta, se incorporeaza untul frecat!
-Apoi se pregateste frisca lichida!

Pe un platou intins se pune blatul racit si se taie in 2 parti egale!se insiropeaza o parte cu lichiorul de portocale,se pune crema de ciocolata ,se intinde uniform!
-Se pune deasupra celalalt blat,si se imbraca tortul cu  frisca(cu spritul),mai putin la baza,unde din ciocolata topita,se face baza bradutului !
-Ornezi cu ornamentele de tort argintii si cu bombonele(eu le-am pus din loc in loc ca sa arate ca niste globuri),si cu nuca de cocos verde!

SIMO

Daca ti-a placut reteta noastra "Brăduleţ, brăduţ, tortuţ a la Simo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort rapid cu Fineti si banane - reteta cu nr. 500