In plin post profitam de primavara si pregatim un bors delicios de urzici cu leustean si usturoi.
Curatam bine urzicile si le spalam in mai multe ape.
Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Morcovul il radem pe razatoarea mare dupa ce l-am spalat si curatat.
In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare, acoperim cu un capac si lasam la foc mic cateva minute pana se inmoaie usor. Adaugam ceapa. Amestecam usor din cand in cand pana se inmoaie si ceapa si stingem cu zeama de urzici pastrata.
Cand incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Fierbem 10 minute, apoi adaugam urzicile pe care le-am tocat in prealabil putin mai mici. Fierbem 10 minute, adaugam sare, piper dupa gust si borsul fiert separat. Dam cateva clocote, adaugam si putina apa daca mai este nevoie.
Adaugam leusteanul, apoi oprim focul si punem usturoiul tocat marunt.
Servim borsul cald sau rece.