imi place atat de mult borsul, insa nu prea gatesc cu bors pentru ca al meu pitic nu papa, insa acum vreau sa-l obisnuiesc si am inceput sa fac punand putin cate putin, pana se obisnuieste, cat despre taiteii de casa nu pot spune decat ca n-as mai cumpara niciodata gata facuti, nici macar nu se compara cu cei facuti de casa.
pentru taitei:
Spalam bine spatele de pui, dupa care il transam in bucati mai mici si-l punem la fiert in apa rece.
Spumam de cate ori este nevoie.
Cand nu se mai formeaza spuma, punem legumele date pe razatoare sau taiate dupa preferinte si lasam sa fiarba impreuna.
Cand legumele s-au inmuiat punem tocanita de legume ( eu am pus 2 linguri).
Dupa ce au fiert toate punem si borsul dupa gust, lasam sa dea in cateva clocote si punem si taiteii de casa si lasam pana fierb si taiteii.
La sfarsit adaugam sare dupa gust, asezonam cu leustean si patrunjel.
Taiteii se fac in felul urmator:
Batem oul cu un praf de sare ca pentru omleta, dupa care incepem sa punem faina, amestecam mai intai cu fruculita, dupa care incepem sa framantam cu mana, pana nu se mai lipeste coca de maini.
Dupa ce am facut coca, o punem intr-o folie si o lasam sa se odihneasca 30 de minute.
Dupa ce s-a odihnit, o taiem in 2 bucati.
Incepem sa intindem o foaie subtire subtire, din cand in cand intoarcem foaia pe o parte si pe cealalta si presaram faina din abundenta, deoarece fiind subtire, exista posibilitatea ca aceasta sa se lipeasca de masa.
Dupa ce am intins cat am putut noi de subtire, o lasam sa se zvante.
La fel procedam si cu cealalta.
Dupa ce s-a zvantat, rulam foaia si cu un cutit ascutit taiem cat de subtire putem, ii rasfiram pe masa si ii lasam la uscat, se pot folosii imediat, sau se pot pune pe o coala de hartie si ii lasam sa se usuce bine bine si apoi ii depozitam in pungi.