eu obisnuiesc sa fac ciorba de perisoare simpla, insa am vazut la multe dintre voi ca o faceti cu smantana si ou si am zis ca trebuie sa incerc si eu
Curatam legumele, le taiem dupa preferinte si le punem la fiert .
Intre timp facem perisoarele dintr-un ou, felia de paine inmuiata in lapte, o lingura de orez, carnea, sare si piper, amestecam bine.
Dupa ce legumele sunt inmuiate bine, punem perisoarele in ciorba, cu mana uda ( nu uitam sa dam focul mic, pt ca altfel riscam sa se sfarame).
Lasam la foc mic pana fierb si perisoarele, dupa care punem borsul, mai lasam sa dea cateva clocote si luam de pe foc.
Facem un amestec din cele 2 linguri de smantana si galbenusul de la ou, punem cateva linguri de ciorba in el pt a se incalzi ( ca sa nu se branzeasca ciorba) apoi punem acest amestec in ciorba si amestecam bine.
La sfarsit punem leusteanul tocat marunt.
1
pt ca oul sa nu se branzeasca se pune putin otet in el.