Bors de perisoare

de Dana Cristea - pusikmea in Ciorbe, 15 Mai 2010 | 4618 vizualizari

 

eu obisnuiesc sa fac ciorba de perisoare simpla, insa am vazut la multe dintre voi ca o faceti cu smantana si ou si am zis ca trebuie sa incerc si eu

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne de porc
  • 3 linguri orez
  • 1 litru bors casa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  •  telina
  • leustean
  • marar
  • 1 ceapa rosie
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana
  • sare
  • piper
  • o felie de paine inmuiata in lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de perisoare:

Curatam legumele, le taiem dupa preferinte si le punem la fiert .

Intre timp facem perisoarele dintr-un ou, felia de paine inmuiata in lapte, o lingura de orez, carnea, sare si piper, amestecam bine.

Dupa ce legumele sunt inmuiate bine, punem perisoarele in ciorba, cu mana uda ( nu uitam sa dam focul mic, pt ca altfel riscam sa se sfarame).

Lasam la foc mic pana fierb si perisoarele, dupa care punem borsul, mai lasam sa dea cateva clocote si luam de pe foc.

Facem un amestec din cele 2 linguri de smantana si galbenusul de la ou, punem cateva linguri de ciorba in el pt a se incalzi ( ca sa  nu se branzeasca ciorba) apoi punem acest amestec in ciorba si amestecam bine.

La sfarsit punem leusteanul tocat marunt.

TIPS-URI

1

pt ca oul sa nu se branzeasca se pune putin otet in el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca