Anul acesta am decis ca nu voi face curcanul intreg la cuptor asa ca l-am portionat si a vazut “fata mesenilor” in mai multe bucate. Unul dintre acestea a fost un excelent bors de curcan, acrit pe langa bors cu zeama de la muraturi si incununat la final de telina verde si leustean, o poveste aromata de iarna….
Preparare: se pune curcanul taiat bucati la fiert cu radacinoasele , sarea, piper si un fir de telina verde . Se lasa asa sa fiarba pret de 30 minute in oala sub presiune sau peste o ora intr-o oala obisnuita.
Dupa aceea se stoarce zeama si se alege carnea mai buna si se pune din nou la foc cu legumele taiate cubulete. Se adauga cand clocoteste rosiile taiate marunt si se mai lasa la fiert 5-10 minute. Se drege cu sare si piper daca mai trebuie si se acreste cu bors si cu zeama de muraturi ( ii da un gust aparte ) . Se inchide focul si se pune verdeata maruntita .
Se serveste fierbinte, cu verdeata maruntita pusa si direct in farfurie, e pe cat de simpla pe atat de aromata si gustoasa, perfecta pentru o zi de iarna. Noi am servit-o in strachini de lut cu ardei iute si paine de casa ( fara smantana ).