Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi

de Sylvia in Ciorbe, 10 Ian 2011 | 7279 vizualizari

 

Anul acesta am decis ca nu voi face curcanul intreg la cuptor asa ca l-am portionat si a vazut “fata mesenilor” in mai multe bucate. Unul dintre acestea a fost un excelent bors de curcan, acrit pe langa bors cu zeama de la muraturi si incununat la final de telina verde si leustean, o poveste aromata de iarna….

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de carne de curcan de la care eu am folosit aripile, spatele si o bucata din pulpa
  • zarzavaturi : telina, pastranac radacina, morcov, ceapa,  o tija de telina si un fir de telina verde.
  • o cutie de rosii decojite taiate cubulete,
  • sare,
  • piper macinat si piper boabe,
  • verdeturi aromate in functie de gust eu am pus telina verde si leustean bors pentru acrit
  • zeama de muraturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi:

 Preparare: se pune curcanul taiat bucati la fiert cu radacinoasele , sarea, piper si un fir de telina verde . Se lasa asa sa fiarba pret de 30 minute in oala sub presiune sau peste o ora intr-o oala obisnuita.

  Dupa aceea se stoarce zeama si se alege carnea mai buna si se pune din nou la foc cu legumele taiate cubulete. Se adauga cand clocoteste rosiile taiate marunt si se mai lasa la fiert 5-10 minute. Se drege cu sare si piper daca mai trebuie si se acreste cu bors si cu zeama de muraturi ( ii da un gust aparte ) . Se inchide focul si se pune verdeata maruntita .

 Se serveste fierbinte, cu verdeata maruntita pusa si direct in farfurie, e pe cat de simpla pe atat de aromata si gustoasa, perfecta pentru o zi de iarna. Noi am servit-o in strachini de lut cu ardei iute si paine de casa ( fara smantana ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan acrit cu zeama de muraturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

tanyapatap 1

11.01.2011, 21:17

mena29 1

11.01.2011, 21:42

As vrea o portie

Sylvia 1

12.01.2011, 20:15

Multumesc de laude ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole