Intrucat azi e ziua mamei-soacre si a dorit ca mancarea de baza sa fie pestele, n-am facut decat sa-i respect dorinta si sa trec la treaba.
La Multi Ani, mamica, sa ne traiesti! :-*
Nu radeti, ca-i o soacra de nota 20 ! ;)
Se pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete si turnam borsul fierbinte si 3-4 linguri cu otet. Punem in oala cu grija si bucatile de peste si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori, sa se patrunda carnea de peste.
Daca avem la dispozitie, adaugam in ciorba si icre de peste. Dau o savoare deosebita! ( azi n-am avut, din pacate...)
Potrivim de sare, oprim focul si adaugam leustean verde, pentru aroma.
Poftiti la masa!
1
Bucatile de peste raman intregi, daca le punem in ciorba dupa ce adaugam acreala: bors, otet...
2
Cu cat avem la dispozitie mai multe feluri de peste, cu atat ciorba va iesi mai gustoasa.