Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de LUK in Ciorbe, 29 Noi 2010 | 8585 vizualizari

 

Reteta simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 300gr fasole alba boabe
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de bulion
  • o lingurita vegeta
  • o lingurita otet
  • o crenguta de tarhon
  • 4 litri apa
  • un ciolan afumat mai mare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se spala si se pune intr-un castron cu apa cu 3 ore inainte de prepararea ciorbei(sau chiar cu o seara inainte)

Se curata ceapa.

Ciolanul se pune la fiert in apa rece,dupa o jumatate de ora adaugam fasolea boabe,vegeta,bulionul,ceapa ,sare dupa gust(eu nu pun sare decat la sfarsit-in functie de cat e de sarat ciolanul).Lasam sa fiarba la foc mic inca 2 ore(se testeasa cu furculita daca e fiert ciolanul si fasolea).Cand e fiert ciolanul,se scoate,se dezoseaza carnea si se taie cubulete apoi se pune inapoi in oala.Acum punem si otetul si tarhonul si lasam ciorba sa mai fiarba la foc mic  inca 5 minute.

TIPS-URI

1

Daca doriti si aveti timp,puteti fierbe o jumatate de ora fasolea in apa separata si apoi sa o puneti sa mai fiarba cu ciolanul.Se spune ca asa e mai usor de digerat. In Ardeal se manaca cu ceapa rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel