Borcanasul cu orez

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 13 Aug 2010 | 3553 vizualizari

 

m-am jucat eu odata cu orezul si m-am gandit sa umplu un borcanas din ardei cu orez.:)

 

INGREDIENTE

  •        3-4 bucati de ardei gras rosu mare
  •       cateva felii de sunca de pui
  •       1 cana orez
  •       1 fir ceapa verde
  •       marar verde
  •       3-4 morcovi tineri si dulci
  •       ulei
  •       sare
  •       curry


Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borcanasul cu orez:

Se fierbe orezul in apa  cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine orezul de apa si se amesteca cu 2-3 linguri din piureul de morcovi. Se pune intr-o craticioara un pic de ulei si se caleste putin de tot ceapa verde, cat sa se inmoaie putin dar sa nu piarda culoarea. Se adauga si sunca bucatele si apoi amestecul de orez cu morcovi si se mesteca usor cu lingura din cand in cand.

Cand s-au omogenizat bine se adauga si mararul tocat si praful de curry si se mai lasa 1 minut. Se taie un capac la ardeiul gras si se scobeste bine de seminte. Se umplu ardeiul cu compozitia racita si se serveste cu capacelul deasupra.

 Puteti face o floricica din sunca pentru ornament.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borcanasul cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu vinete si dovlecei