Bomboane din biscuiti, cu afine (de post sau nu)

de Toamna07 in Prajituri, 19 Apr 2013 | 11362 vizualizari

 

Absenta grasimilor si a produselor de origine animala nu ne pot impiedica sa pregatim deserturi de post delicioase.
Daca nu tineti post atunci reteta asta se poate adapta usor dupa gusturi.:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 kg biscuiti sfaramiciosi
  • 100 g nuca macinata
  • o mana de stafide
  • 2 linguri de cacao
  • 125 g margarina
  • 200 g zahar
  • 3 fiole esenta de rom

Pentru umplutura:

  • afine din afinata/visine din visinata sau compot

Pentru sirop:

  • 250 ml apa sau lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri cacao

Decor:

  • ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane din biscuiti, cu afine (de post sau nu):

Mod de preparare:

1.Pentru sirop,se pun apa sau laptele cu zaharul si cacaoa,dupa gust,la fiert,si se lasa pana se obtine un sirop bine legat.
2.Biscuitii se zdrobesc fin la robot sau se dau prin masina de tocat.Peste ei adaugam margarina moale,cele doua linguri de cacao,stafidele,nuca,esenta de rom si o parte din sirop(rece).Amestecam bine cu mainile pana se omogenizeaza.Compozitia trebuie sa fie destul de umeda;daca ni se pare uscata mai turnam sirop si amestecam din nou.
3.Din pasta rezultata se iau mici bucatele care se modeleaza intre palme,se pune o visina fara sambure sau 2-3 afine.Formam bilute pe care le asezam pe un gratar.
4.Ciocolata neagra se topeste la microunde in doua-trei etape a cate 30 de secunde.Decoram bombonelele aromate si le asezam pe hartii speciale.

Sunt delicioase,aromate,moi si crocante la suprafata.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din biscuiti, cu afine (de post sau nu)" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert bilute de biscuiti cu visine si cocos