Blinii - placinte cu diverse umpluturi

de Crista_Luca in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2010 | 11875 vizualizari

 

Placinte cu diverse umpluturi,,,sunca, cascaval, branza telemea, branza dulce, mere, pere ...sau ce va place mai mult .... eu le-am facut cu cascaval si sunca cu ciuperci , este delicioasa , sper sa va placa !

 

INGREDIENTE

  • 2 buc oua
  • 500 ml lapte batut
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 250 g faina
  • 0.25 lingurite sare
  • 500 g sunca presata
  • 1 buc ceapa alba
  • o cutie ciuperci conservate
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blinii - placinte cu diverse umpluturi:

Se  curata, se taie marunt o ceapa si se caleste in putin ulei. Apoi am adaugat sunca. Cand s-a prajit putin, punem ciupercile scurse de apa. Amestecam si lasam inca 10 min. La final am adaugat  patrunjelul tocat si sare cu piper dupa gust.

Acum facem aluatul. Amestecam  bine cu mixerul,  intr-un bol, branza de vaci, ouale si jumatate din cantitatea de lapte batut, si sare dupa gust.  Urmeaza faina, iarasi amestecam bine cu mixerul sa nu fie cocoloase.

In cealalta cantitate de lapte bautut adaugam bicarbonatul de sodiu, amestecam bine si turnam in aluat. Amestecam din noua aluatul, ar trebui sa fie de consistenta ca la smantana, un pic mai lichida. Intr- o tigaie de teflon incinsa cu 1-2 lingurite de ulei, turnam un polonic de aluat, si cand a inceput se se coaca, punem umplutura in mijloc. Cu o paleta de teflon sau lemn  se  indoaie aluatul, sa fie ca un semicerc. Se prajesc la foc mic.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Blinii - placinte cu diverse umpluturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu sos de smântână a la Flori