Placinte cu diverse umpluturi,,,sunca, cascaval, branza telemea, branza dulce, mere, pere ...sau ce va place mai mult .... eu le-am facut cu cascaval si sunca cu ciuperci , este delicioasa , sper sa va placa !
Se curata, se taie marunt o ceapa si se caleste in putin ulei. Apoi am adaugat sunca. Cand s-a prajit putin, punem ciupercile scurse de apa. Amestecam si lasam inca 10 min. La final am adaugat patrunjelul tocat si sare cu piper dupa gust.
Acum facem aluatul. Amestecam bine cu mixerul, intr-un bol, branza de vaci, ouale si jumatate din cantitatea de lapte batut, si sare dupa gust. Urmeaza faina, iarasi amestecam bine cu mixerul sa nu fie cocoloase.
In cealalta cantitate de lapte bautut adaugam bicarbonatul de sodiu, amestecam bine si turnam in aluat. Amestecam din noua aluatul, ar trebui sa fie de consistenta ca la smantana, un pic mai lichida. Intr- o tigaie de teflon incinsa cu 1-2 lingurite de ulei, turnam un polonic de aluat, si cand a inceput se se coaca, punem umplutura in mijloc. Cu o paleta de teflon sau lemn se indoaie aluatul, sa fie ca un semicerc. Se prajesc la foc mic.
Pofta buna!