reteta pentru picnic
Umplutura:
Aluatul:
In plus:
Desprindem frunzele de loboda de pe tulpini, le spalam bine si le taiem fasii, apoi le punem la calit in putin ulei. Presaram sare si piper, dupa gust, amestecam din cand in cand si lasam la foc, pana scade apa lasata si ramane doar uleiul. Punem grisul, amestecam si lasam la racit.
Drojdia se zdrobeste intre degete, intr-un vas incapator, punem sarea si zaharul, adaugam apa calduta si faina, apoi framantam un aluat elestic.
La final, adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe maini.
Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam in loc ferit de curenti, la dospit, pana isi tripleaza volumul.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Impartim aluatul in 9 parti egale.
Fiecare parte, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru infainata, vezi foto, la baza, asezam umplutura de loboda, in partea opusa taiem aluatul in fasii paralele si rulam strans, asa incat sa nu se scurga din umplutura in tava.
Ungem parizienele cu ou batut, presaram seminte de susan si dam la copt pentru 30-35 minute, pana se umfla si se rumenesc frumos.
Se pot servi fierbinti, calde sau reci...
Pofta buna!