Blat umed de tort

de Mitinita in Dulciuri, 10 Oct 2018 | 5779 vizualizari

 

Acest blat umed de tort este foarte simplu de preparat si nu necesita insiropare.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura de otet sau suc de lamaie
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa fierbinte
  • 50 g ciocolata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat umed de tort:

In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute.

Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte.

Intr-un bol se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaua si se amesteca.

Se amesteca ingredientele lichide: ouale, apa fierbinte, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Se adauga la ingredientele uscate si se amesteca.

Se pune hartie de copt in forma de tort de 20 cm sau se tapeteaza forma cu ulei si faina.

Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.

Se scoate din cuptor.

Se lasa sa se raceasca cel putin 2 ore inainte de a putea fi folosit.

Se feliaza si se umple cu crema preferata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat umed de tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere