Blat de tort vanilat

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 4 Apr 2016 | 12251 vizualizari

 

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 8 linguri de faina, cu varf (325 g);
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Diametru tava: 26 cm.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort vanilat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia sau cel mai bine se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort vanilat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Geanina87 1

04.04.2016, 18:43

Rocsi 1

05.04.2016, 10:45

Cat de frumos..Eu fac mereu foile separat ca mie blatul mereu imi iese tuguiat

Aletta 1

25.04.2016, 21:47

Da e foarte frumos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu seminte de rodie si ciocolata