Realizarea acestor biscuiti a fost o adevarata aventura. Toata familia a muncit la ei, poate de asta au iesit atat de fragezi si buni. :) Aluatul se pune in masina de tocat carne, la care se ataseaza un dispozitiv prin care se fac acesti biscuiti. Toate bune si frumoase, mi-am adus dispozitivul vechi de 100 de ani de la mama, am facut aluatul si...surpriza! Nu se potriveste. OK, si acum ce sa fac? Puteam sa intind foaia, sa decupez cu formele, dar ...noi vroiam biscuiti spritati. Sotul vroia de fapt ca el e cu uscaturile, eu mai mult cu torturi, savarine, cremoase, friscoase, spumoase. :)
Pai daca vrea biscuiti, sa treaca la aparat. El tinea strans lipita chestia :) de masina de tocat, Alex invartea manivela iar eu puneam biscuitii in tava. Distractie nene, pentru ca se crea o presiune iar aluatul iesea peste tot, pe langa dispozitiv, numai pe unde trebuia nu iesea. Deci, pentru moment, pana gasesc o alta masina sau un alt dispozitiv, renunt la biscuiti. :) Sa trecem la reteta (tot de la mama, insa adaptata, modificata pe gustul meu, pentru ca eu nu folosesc untura de porc).
Amestecam faina cu praful de copt si zaharul pudra, adaugam untul, ouale si aromele si framantam un aluat moale dar nelipicios. Punem aluatul in masina de tocat carne si facem biscuitii. N-am pozat operatiunea, tocmai din motivele sus amintite. Asezam biscuitii in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit 23-30 minute. Ii verificam si cand vedem ca sunt aurii pe partea de jos, ii scoatem si ii pudram cu zahar. Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla pentru fursecuri.