Biscuiti spiralati

de Tabita _ in Prajituri, 12 Apr 2013 | 6626 vizualizari

 

Acesti biscuiti sunt atat aspectuosi cat si gustosi. Sunt excelenti pentru ceai sau cafea.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 130 g faina
  • 115 g faina + 15 g cacao
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spiralati:

Este important ca oul si untul sa se scoata din timp din frigider la tempetatura camerei. Untul se bate bine cu zaharul pana devine ca o spuma. Se adauga oul si se amesteca in continuare. Compozitia se imparte in doua. Una din parti se amesteca cu faina si se formeaza o bila de aluat. A doua bila se amesteca ca faina si cacao si se formeaza o bila de aluat. Se ambaleaza in folie transparenta si se pune in frigider pentru o ora.

Se intind 2 foi de aceasi grosime. Pe masa de intins se va presara zahar pudra pentru foaia alba si cacao pentru foaia de cacao. Nu se foloseste faina pentru a nu se strica aspectul biscuitilor. Se pun foile una peste cealalta, se ruleaza strans si se impacheaza rulada rezultata in folie.Se da la frigider pentru inca o jumatate de ora. Se scoate din frigider. Se taie rondele si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul bine incins pentru 10 minute.

Sursa: Diana Borca

TIPS-URI

1

Eu i-am lasat aproape 10 minute pe o parte si inca 5 minute pe cealalta parte.

2

Se pot pune si alte esente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spiralati" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri umplute cu nuca de cocos