Biscuiti Linzer

de Tuxedo in Prajituri, 18 Dec 2013 | 16999 vizualizari

 

Alta reteta de biscuiti numai buni sa-l asteptam pe Mos Craciun! Sunt niste biscuiti fragezi si deliciosi pe care i-am lipit cu gem de macese in asteptarea lui Mos Craciun ;-)
Din poze reiese ca am facut si biscuiti rotunzi dar si in forma de bradut, voi faceti ce forme va plac!

 

INGREDIENTE

Vor iesi 35 de biscuiti lipiti cu gem

  • 230 gr unt la temperatura camerei
  • 60 gr zahar brun
  • 150 gr zahar alb
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 360 gr faina (+ 50 gr in cazul in care aluatul este prea moale)
  • 85 gr faina de migdale (migdale macinate foarte fin)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • gem de macese pentru uns (sau alt gem)
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Linzer:

Untul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie.

Adaugam si esenta de vanilie apoi, intr-un bol, amestecam faina cu sarea, praful de copt si faina de migdale si le adaugam treptat in compozitie pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca este putin lipicios, adaugam si restul de 50 gr faina  apoi vom baga aluatul la frigider pentru o ora ca sa devina mai usor manevrabil.

Dupa racire, pudram blatul de lucru cu faina si intindem aluatul astfel incat sa aiba o grosime de cca. 4 mm. Vom decupa biscuitii cu o forma de bradut sau o forma rotunda cu diametrul de 6 cm, Jumatate din ei ii  vom decupa in mijloc cu alta forma mai mica  (pentru braduti eu am folosit un degetar ) apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 2 cm unul fata de altul.

Se coc in cuptorul preincalzit la 175ºC pentru aprox. 12 minute, sau pana devin usor aurii.

Se lasa la racit 5 minute in tava apoi ii putem unge cu gem si lipi cu cealata jumatate decupata, pudrata in prealabil cu zahar pudra.

Se servesc alaturi de o ciocolata calda! asta pentru ca este friguletz afara si ca sa se mai incalzeasca Mosu :-)

Pofta buna si sper sa-l impresionati pe Mosu cu asa bunatate de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Linzer" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Anastassia