Biscuiti fragezi cu nuca si stafide

de Ana_O in Dulciuri, 26 Noi 2013 | 8583 vizualizari

 

Pentru ca in perioada asta ma trezesc dimineata cu pofta de o cana cu lapte fierbinte, asa sa incalzesc putin corpul si mintea, m-am gandit la niste biscuiti fragezi care sa mearga perfect!

 

INGREDIENTE

  • 200 g margarina
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • 450 g faina
  • 100 g nuca pisata
  • 100 g stafide
  • un praf de sare
  • un plic de zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • optional 100 g ciocolata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu nuca si stafide:

Intr-un vas incapator se pune margarina si se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana se formeaza o crema. Se adauga ouale, unul cate unul, praful de sare si dupa incorporare se pun stafidele, eventual ciocolata cubulete mici si nuca. Eu am preferat nuca pisata, nu macinata. Cum biscuitii sunt fragezi si inalti, imi place sa simt contrastul cu bucatelele de nuca crocanta. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, pana se incorporeaza si formeaza un aluat moale. Se ia apoi din aluat cu doua linguri si se formeaza bilute. Aluatul e cam lipicios, deci umeziti lingurile si nu va chinuiti sa faceti bilutele exacte pt ca oricum in timpul coacerii cresc foarte mult si se formeaza singure. Asezati pe tava tapetata cu hartie de copt si lasati destul loc intre ei, pentru ca vor creste mult. Se dau la cuptorul preincalzit cam 10 minute, la 180 de grade, pana devin aurii. Pe la jumatatea coacerii, eu am deschis cuptorul si am presarat deasupra nuca. Lasati la racit putin pe un gratar si... incalziti numai decat un pahar cu lapte. Cum am citi pe undeva, savurati, nu va uitati!

 

TIPS-URI

1

in loc de margarina puteti folosi unt si, amestecand mai mult aluatul, biscuitii vor iesi crocanti si uscati, numai buni de rontait.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Braduti cu aluat de biscuiti si nuca