Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

de Ina in Prajituri, 2 Ian 2017 | 7613 vizualizari

 

Va spuneam zilele trecute ca nu-mi gasesc pistolul de spritat fursecuri/ biscuiti. Niciunul din cele doua pe care le am.  Sau le aveam, ca nici pana azi n-am dat de ele :)) 
Cum aluatul era gata preparat, trebuia sa improvizez ceva asa ca am luat foarfeca de tabla si-am taiat forma veche de biscuiti astfel incat sa se potriveasca la masina de tocat carne, sa-mi pot face treaba ( vezi foto  :))))   )
 
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 g untura din osanza de porc
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 580 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta de menta ( aroma gel )

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra (52%cacao)
  • bomboane multicolore pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra:

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare.

Mixam untura din osanza cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul.

Cu compozitia rezultata, umplem presa pentru fursecuri / biscuiti si spritam aluatul direct pe hartia de copt, neunsa ( Dupa cum am scris in introducere si se vede si-n poze, eu am folosit de data asta masina de tocat electrica la care am atasat o forma veche de biscuiti ).

Coacem biscuitii  cca. 12 minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.

Ii scoatem pe prosoape de hartie si, cand se racesc, ii introducem pe jumatate in ciocolata neagra topita si presaram bomboane de decor.

Asezam biscuitii pe un gratar pana se intareste glazura de ciocolata, apoi ii transferam pe platou. 

Raman fragezi cateva saptamani daca se pastreaza in recipiente inchise. 

TIPS-URI

1

Untura poate fi inlocuita cu unt gras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute