Biscuiti digestivi

de deyutzky in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 7097 vizualizari

 

Foarte foooarte buni acesti biscuitei! I-am facut de ceva timp, deci sunt expirati:))))) Eu i-am vazut pe blogul codrudepaine.ro, dar si la Rita.
Mi-au iesit cca. 20-22 de biscuiti cu diametrul de 6 cm. 

 

INGREDIENTE

  • Pt cca.20 de biscuiti:
  • 100 g faina integrala de grau
  • 100 g tarate de ovaz
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 g zahar brun
  • un praf de sare
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2-3 linguri de lapte sau apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti digestivi:

Intr-un bol amestecam faina cu taratele, praful de copt, zaharul si sarea. 

Adaugam untul taiat cubulete si amestecam compozitia. Adaugam laptele (punem doar 2 linguri, iar daca la final mai este nevoie, mai adaugam o lingura) si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. 

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 25 de minute. 

Preincalzim cuptorul.

Pe masa de lucru infainata intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, apoi il decupam cu formele dorite. Eu am folosit un pahar. 

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem biscuitii cu grija. 

Ii coacem la foc mediu timp de 10-15 minute, pana cand se auresc pe margini. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam la racit apoi ii depozitam intr-o cutie cu capac.

Se pastreaza la fel de buni si 4-5 zile. 

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti digestivi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI