Dupa cum am mai spus, suntem nevoiti sa renuntam la zahar si faina alba, astfel ca a trebuit sa gasim alternative. nu prea ma pricep la indulcitori, din acest motiv am optat pt o varianta naturala de indulcit.
Intr-un castron, punem fulgii de ovaz, adaugam scortisoara, alunele macinate, stafidele si amestecam un pic. Adaugam sucul de portocale si il incorporam bine in toata compozitia. Adaugam cateva linguri de faina de secara si amestecam pana obtinem un aluat lipicios. Cu mana uda, formam biscuiti de marime medie si punem la copt intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.
In jumatate de compozitie, am ras fulgi de ciocolata fara zahar cu continut ridicat de cacao.
Lasam la copt cam 20 minute, la foc mediu, apoi ii intoarcem, ii mai lasam vreo 10 min si ii scoatem sa se raceasca.
Sunt gustosi, dulci, crocanti la exterior si moi in interior si intrunesc criteriul dietetic necesar.
1
ingredientele costa aproximativ 6 - 7 lei.
2
in loc de scortisoara se poate pune nuca de cocos sau alt ingredient aromat.