Cautam intr-o zi ceva dulce de post, ceva de rontait...Nimic, dar nimic nu am gasit in nici un dulap. Hmmm, se poate asa ceva, sa nu am eu nimic dulce? Ok, deschid frigiderul, dulapul cu faina, cacao si alte cele si gata, stiu ce fac, niste biscuiti tare buni si aromati. Imediat se framanta, ii modelam, ii coacem si gata, avem ceva dulce!
Intr-un bol amestecam laptele de soia cu indulcitorul si uleiul.
Miezul de nuca il punem la robot impreuna cu coaja de portocala confiata si le maruntim.
Le incorporam in bol, impreuna cu cacaoa.
Adaugam praful de copt, esenta si praful de sare.
Cernem faina, incepem si o incorporam treptat.
La inceput amestecam cu lingura si cand compozitia devine mai tare, amestecam cu mana.
Aluatul trebuie sa fie unul nelipicios si maleabil.
Il acoperim cu folie, il dam la frigider 20 de minute.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele si formam bilute.
Le asezam in tava pregatita, cu putin spatiu intre ele.
Introducem biscuitii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.
Dupa acest timp, ii scoatem din cuptor si ii punem intr-o cutie metalica.
Ii lasam sa se raceasca, apoi ii acoperim cu capacul de la cutie. Din aceasta cantitate ies cam 45 de biscuiti.
Sa aveti pofta!