Biscuiti de Craciun cu cascaval si susan

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2016 | 5453 vizualizari

 

Am inceput sa testez biscuiti pentru perioada sarbatorilor. De aceasta data am pregatit biscuiti cu aluat fraged, rapid, fara dospire, cu lapte rece, cascaval si susan prajit. Pot fi serviti si de Craciun sau Revelion cand ne saturam de mancaruri grele sau multe dulciuri.

 

INGREDIENTE

  • 150 g Rama Maestro 70% grasime
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite (rase) sare
  • 1 ceasca lapte rece
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde (aprox 400g)
  • 1 praf de copt
  • susan prajit
  • cascaval
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de Craciun cu cascaval si susan:

Intr-un vas se amesteca untul sau margarina cu zaharul, sarea, laptele rece. Se bat cele doua oua, se opreste doar putin intr-o ceasca pentru uns, restul se adauga la aluat. Se adauga praful de copt si, treptat, faina, amestecand si framantand bine, pana obtinem un aluat pufos si bun de intins.

 Nu l-am mai lasat la dospit, de aceasta data l-am folosit imediat.

Aluatul se intinde pe masa de lucru (presarata cu faina) in foaie nici prea groasa, nici  prea subtire si se taie cu formele de patiserie sau un pahar. Le puteti da orice forma preferati.

 Se asaza biscuitii in tava, pe foaie de copt, se unesc doi cate doi cu o bucatica de cascaval in mijloc, se ung cu ou batut si apoi se presara peste ei susan prajit.

 Se dau la cuptor, la foc potrivit, aprox 10 minute fiecare tava, pana se rumenesc. Eu am obtinut 2 tavi si aprox 100 de biscuiti, tinand cont ca i-am lipit doi cate doi.

 Pastrare: Se depoziteaza in cutii metalice pentru prajituri.

 Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/biscuiti-de-craciun-cu-cascaval-si-susan.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de Craciun cu cascaval si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bulete de caşcaval şi brânză