Sunt in cautarea unor retete de biscuiti si fursecuri. Cei de astazi seamana la gust cu pricomigdalele.
-
- 250 gr migdale macinate
- 250 gr zahar tos
- 100 gr ciocolata
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 varf lingurita scortisoara
- 3-4 linguri apa
- albus+zahar pudra pentru deasupra
Portii: 48
Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de ciocolata si migdale:
.Se pun intr-o cratita apa, zaharul si ciocolata si se lasa pe foc pana la omogenizare. Eu le-am amestecat la inceput pe toate si a fost dificil de combinat.
2.Se adauga apoi migdalele macinate pana se inglobeaza si obtinem o pasta destul de groasa (ca o plastelina). Se adauga o lingura cu varf de faina, scortisoara si coaja de lamaie si se amesteca.
3.Intindem o foaie de 1/2 cm grosime si decupam cu ajutorul unei forme diverse modele. Mie mi-au iesit cel mai bine cei cu forma patrata. Se ung cu albus, se presara zahar si se coc la foc potrivit 5 - 7 minute pe o tava bine unsa cu unt, sau pe o foaie pergament unsa cu unt.
TIPS-URI
1
Trebuie avut in vedere faptul ca aluatul este sfaramicios si par a se destrama la caldura. Pentru evitarea ruperii acestora, se vor lasa sa se raceasca in tava si se vor ridica de pe hartia de copt cu ajutorul unei palete.
2
Foaia trebuie sa aibe cel putin 5 mm, daca e posibil chiar mai groasa, asa incat vor ramane aproape de dimensiunea la care ii punem in tava, fara a se "labarta".
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.