Biscuiti cu tarate de ovaz si scortisoara

de Bucataras in Retete diabetici, 5 Mai 2015 | 8217 vizualizari

 

Sunt minunaţi şi lângă o ceaşcă de ceai sau cafea fierbinte, dar şi lângă un pahar de lapte rece!

 

INGREDIENTE

  • 100gr tarate de ovaz macinate
  • 100gr faina integrala de grau
  • 100gr unt (la temperatura camerei)
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 50ml lapte
Portii: 22
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu tarate de ovaz si scortisoara:

  1. Se amestecă tărâţele de ovăz măcinate în prealabil, cu făina, scorţişoara, praful de copt şi îndulcitorul, se adaugă untul la temperatura camerei tăiat cubuleţe, se frământă aluatul cu mâna şi se subţiază cu lapte rece atât cât este necesar să obţineţi o bilă de aluat dens, legat, puţin elastic şi care să nu fie lipicios. Se înfăşoară aluatul în folie alimentară şi se dă la frigider pentru 20-30 de minute se încinge cuptorul la 180 de grade se presară cu făină integrală blatul de lucru, apoi se întinde aluatul cu sucitorul, uniform, până ajungeţi la grosimea dorită. Aveţi în vedere că biscuiţii nu vor creşte prea mult la copt, nu vor fi pufoşi, ci dimpotrivă, vor fi crocanţi, deci vor rămâne la grosimea la care întindeţi foaia. Foaia mea a avut cam 3 mm grosime. Decupaţi biscuiţii cu un pahar sau cu o formă pentru biscuiţi şi îi treceţi cu grijă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. E bine să vă folosiţi de o paletă mai lată ca să nu se rupă când îi transferaţi. coaceţi aproximativ 12 minute sau până devin aurii pe margine. Stingeţi cuptorul şi mai lăsaţi-i în tavă încă 5 minute cu uşa cuptorului deschisă larg. Scoateţi biscuiţii pe un grătar şi lăsaţi-i să se răcească complet. Pot fi păstraţi 5-6 zile într-o cutie de tablă sau de carton închisă etanş.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu tarate de ovaz si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra cu Green Sugar