Aluat:
Lemon curd:
Mierea, untul si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba. Daca are tendinta sa fiarba, se da la o parte cratita sa se racoreasca putin si se pune la loc. Se adauga 3/4 din faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se mixeaza pana la omogenizare si se adauga si oul. Se pune restul de faina si se framanta. Aluatul, care va fi destul de lipicios, se imparte in doua, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru o ora.
Intre timp, se prepara lemon curdul. Ouale se mixeaza cu zaharul, amidonul , sucul si coaja lamailor pana ce se omogenizeaza. Se pune pe foc si se amesteca, compozitia va incepe sa se ingroase. Odata oprit focul, se adauga untul si se amesteca energic.
Se scoate aluatul de la frigider si se intinde o foaie de vreo 5 cm pe masa presarata cu faina. Cu ajutorul unei forme de taiat sau a unui pahar se decupeaza forme care se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se intinde din nou o foaie si se decupeaza cu aceeasi forma. Cu o alta forma mai mica, se decupeaza interiorul si se aseaza deasupra celorlalte. Se pune crema si se dau la cuptor la 170 de grade timp de 15 minute. Pofta buna!
1
am avut cam 2 linguri de coaja de lamaie si 100-150 ml.de zeama;