Biscuiti cu goji si fulgi de ciocolata

de ela in Dulciuri, 2 Mar 2016 | 3804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450gr faina
  • 150gr fructe goji uscate
  • 100gr fulgi de ciocolata
  • 20gr bicarbonat de sodiu
  • 1varf de cutit de sare
  • 100gr zahar brun
  • 180gr ERITRIT(sau XYLITOL)=INDULCITOR NATURAL (sau zahar alb)
  • 1pachet de unt 2oua mari 2lingurite esenta de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu goji si fulgi de ciocolata:

Intr-un bol,amestecam faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu.
Separat,mixam untul foarte moale,lasat la temperatura camerei,cu zaharul brun la inceput,apoi adaugam treptat si zaharul alb sau eritritul si mixam bine.Eu am pus de la inceput tot zaharul si a fost mai greu de mixat.Compozitia poate sa arate ca ar fi taiata,dar dupa ce punem ouale,nu mai arata asa.Adaugam treptat ouale si esenta de vanilie.In compozitia de mai sus,adaugam treptat faina si amestecam cu o lingura de lemn,apoi chiar cu mana daca va este greu cu lingura,pentru ca compozitia va deveni foarte tare.La sfarsit adaugam fructele goji si fulgii de ciocolata si omogenizam bine aluatul.
Cu o lingura speciala pentru inghetata(am vazut ca la aluatul pentru briose si pentru biscuiti,este de mare ajutor o lingura de inghetata pentru a forma biscuitii sau pentru a pune in forme aluatul de briose)sau cu o lingura,formam biscuitii(sau facem o rulada subtire si o taiem felii)Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,la distanta mai mare intre ei pentru ca isi vor dubla volumul..Aplatizam cu degetele compozitia,sa nu mai fie bombat aluatul.Dam la cuptorul preincalzit,cam 15-20minute,la foc mic.Nu trebuie lasati prea mult.
Calduti,biscuitii sunt moi,pufosi si dulci.Cand s-au racit,sunt mai uscati.Merg bine cu o cafea,o cana de ceai sau de lapte.Mie mi-au iesit 24 de bucati.Se pastreaza foarte bine in cutie de tabla inchisa.Ce am lasat intr-o punga neinchisa,s-au intarit putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu goji si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Catalina L 1

05.03.2016, 12:30

excelenti

elucubratiiculinare 1

05.03.2016, 17:54

perfecti

mirela0911 1

06.03.2016, 17:31

Buni biscuitii la

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec "Tatin" cu caise