Inca o reteta de biscuiti cu gem de post, asemanatoare cu cea de biscuiti cu cacao si gem de prune. Se fac destul de usor si se poate pune orice gem va place. In loc de zahar tos, eu am adaugat zahar brun care da biscuitilor o aroma deosebita.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Edith.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea.
In alt bol mai mare(in cel in care vom framanta aluatul), amestecam gemul, uleiul si zaharul brun.
Peste aceasta compozitie adaugam 1/2 din compozitia de faina si amestecam bine, apoi adaugam treptat restul de faina si framantam pana cand aluatul nu se lipeste de maini sau de vas.
Mie mi-au ajuns fix 320 g de faina, dar in functie de gemul pe care il veti folosi este posibil sa folositi mai putina sau mai multa faina.
Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. Nu ii lasati mai mult pentru ca se vor arde.
Veti observa ca atunci cand ii scoateti din cuptor vor fi destul de moi, insa ii scoateti asa si ii lasati la racit pentru ca se vor mai intari. Dupa ce s-au racit complet ii pastrati intr-o cutie cu capac sau intr-o punga.
Se pastreaza fragezi si 4-5 zile.