Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide

de Merisor in Prajituri, 3 Noi 2014 | 14292 vizualizari

 

Nu spun despre acesti biscuiti decat ca se topesc in gura, mai ales a doua zi si sunt tare aromati!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt (82%)
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 30 gr stafide aurii
  • 800 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja de lamaie rasa fin
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 varf cutit sare
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide:

Incepem prin a rasni zaharul, apoi il adaugam peste untul tinut la temperatura camerei si le mixam pana cand devin o crema spumoasa.

Adaugam putina sare, coaja de lamaie, esenta si cele doua galbenusuri si omogenizam, apoi incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si la final stafidele hidratate putin in apa cat sa fie acoperite.

Eu am oprit cateva stafide sa le adaug dupa ce portionez biscuitii.

Framantam un aluat nelipicios si foarte sfaramicios, pe care il lasam la odihnit 15 minute.

Intindem aluatul in foi de grosimea degetului mic, apoi cu ajutorul unei forme de biscuiti, sau cu paharaul ca in cazul meu, decupam biscuitii pe care ii transferam in tava tapetata cu hartie de copt.

Eu am infipt cateva stafide din loc in loc, la o parte din biscuiti, unde constatam eu ca nu prea sunt stafide in aluat.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Cand sunt reci ii pudram cu zahar.

Eu am copt doua tavi a cate 50 de biscuiti.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Merisor 1

06.11.2014, 20:35

Ruxy drag si scump, ai venit cam tarzior si nu mai am, dar mai fac.

medeeas2 1

04.01.2015, 12:33

Azi am facut si eu acesti biscuiti, dupa reteta prezentata mai sus... dar cred ca este ceva gresit in reteta. Sigur acestea sunt cantitatile? Pare prea multa faina (800 gr) pentru 1 pachet de unt. Ca sa-mi iasa aluatul, am mai adaugat vreo 100 gr unt topit.

Merisor 1

04.01.2015, 13:09

Medeea, mie atata mi-a intrat, nu am gresit nimic, depinde ce faina ai folosit.
Fiecare, atunci cand framanta un aluat trebuie sa se opreasca din a adauga faina, cand se ingroasa aluatul....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate