dacă ai chef să ronţăi nişte biscuiţi făcuţi în casă ...sunt delicioşi ....
reţeta originală care este cu ciocolată neagră... eu din păcate trebuie să evit cât mai mult tot ce conţine cacao ... şi eram o mare mâncăciosă de cioco .... asta e!
http://adamache-laura.blogspot.com/2010/11/biscotti-cu-alune-si-ciocolata.html
Mulţumesc Laura !
Se prăjesc puţin alunele într-o tigaie teflonată neunsă cu nimic, până devin puţin rumene şi se laă la răcit complet.
Se mestecă cu mixerul ouăle, zahărul, zahărul vanilat, puţină sare, până se deschid la culoare şi işi dublează volumul.
Ciocolata se topeşte împreună cu untul la microunde câteva minute, dup care se lasă la răcit, şi se adaugă peste compoziţia de ouă, şi se amestecă cu mixerul.
Amidonul se amestecă cu cafeaua şi cu esenţa de vanilie , se adaugă la compoziţie mixând bine.
Cu o lingură de lemn se adaugă treptat făina, amestecându-se foarte bine până se omogenizează bine compoziţia.
Se adaugă alunele, se amestecă bine , aluatual având o compoziţie cremoasă, şi se adaugă la frigider pt 30 minute.
Masa unde se vor rula biscuiţii se pune făină din abundenţă, şi se formează 3 suluri de aproximativ 3 cm.
Se pune hârtie de copt în tavă, se pun rulourile şi se dă la cuptorul încălzitpt 30 min aproximativ la 180 gr. până se rumenesc puţin.
Nu vă speriaţi dacă se crapă puţin.
Se scoate din tavă, se lasă la răcit şi se porţionează după preferinţă!
Sunt delicioase dimineaţa cu cafea sau lapte, cum i-am servit eu, în timp ce scriam reţeta ...hihi