Biscuiti

de laylalala in Prajituri, 5 Mai 2011 | 3906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingura smantana
  • 400 gr faina
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1-2 linnguri apa rece
  • Décor
  • 2 albusuri
  • 330 gr zahar pudra cu aroma de vanilie (cumparat neaparat deoarece zaharul pudra din magazine contine amidon)
  • 1-2 lingurite zeama de lamaie
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti:

Incinge cuptorul la 180°C. Tapeteaza cu foaie de copt 3-4 tavi.

Pentru aluat, bate untul cu zaharul pudra. Incorporeaza untul urmat de esente si smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu. Inglobeaza faina in compozitia precedenta. Framanta bine aluatul, adaugand 1-2 linguri apa rece daca este nevoie.

Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si decupeaza forme de Paste. Coace biscuitii cate 8-10 minute apoi lasa-I la racit.

Pentru décor, bate alusurile cu un praf de sare. Incorporeaza cate 1-2 linguri de zahar pudra, batand bine dupa fiecare adaugare. Adauga si zeama de lamaie si mai bate putin. Decoreaza biscuitii dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti