Biscotti este o rețetă cu origini italiene al cărei nume înseamnă copt de două ori. Acești biscuiței cu ciocolată sunt perfecți ca însoțitori pentru cafea sau ceai.
Se amestecă ingredientele uscate, mai puțin zahărul cu migdalele într-un bol. Separat se bat ouăle cu vanilia și zahărul și se încorporează în mixul de făină. Se frământă aluatul pe o planșetă până se obține un aluat ferm și se modelează sub formă de buturugă ușor aplatizată cu latura de 5 cm.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, pe hârtie de copt, unde va sta 35 de minute. Se scoate pe un grilaj de metal pentru a se răci, după care se taie cu un cuțit pentru pâine în felii cu grosimea de 2 cm. Biscotti astfel formați se așează pe hârtie de copt și se coc încă 5-7 minute pe fiecare parte.
Pentru glazură, se topește ciocolata la bain-marie, apoi se adaugă lingurița de cafea și untul. Se scufundă fiecare biscotti pe jumătate în ciocolată și se așează pe hârtie de copt pentru a se raci.
Rezită până la o lună în cutii închise ermetic.